Verliesbegeleiding
Bij Angelique 
 

Kind en echtscheiding

Ben jij of zijn jullie ouder(s) die altijd het beste voor hun kinderen willen. Vast wel, want jullie houden zielsveel van jullie kinderen. Jullie doen er alles aan om voor ze te zorgen, hun leven te verrijken en ze te laten voelen dat we van ze houden. En toch ...... Jaarlijks zijn er 70.000 kinderen betrokken bij een echtscheiding en bij 55% van de gevallen gaat het om stellen met minderjarige kinderen. Voor veel kinderen betekent een scheiding het einde van de vanzelfsprekendheid; de continuïteit is weg uit hun leven. Alles wat zo gewoon was is ineens niet meer gewoon. Ouders kiezen ervoor om te scheiden, maar de kinderen scheiden niet. Kinderen moeten leren omgaan met de nieuwe situatie en afscheid nemen van dat wat vroeger zo gewoon was. Je kunt je voorstellen hoe moeilijk dat is. 


Een echtscheiding gaat met enorm veel stress gepaard. Elke gescheiden ouder voelt zich af en toe hulpeloos, eenzaam en verward. Je hebt twijfels of je het wel goed doet en vraagt je af: "wat gaat er toch in dat koppie om?". En als er ooit een periode is waarin het belangrijk is om de wereld door de ogen van het kind te bekijken, dan is het nu. 


Tijd voor verandering

Gelukkig kunnen jullie als ouders veel doen door de kinderen niet te betrekken in de conflicten rondom de scheiding. Graag ondersteun ik jullie daarbij. Door mijn vrijwilligerswerk als omgangsbegeleider bij echtscheidingen bij Humanitas en mijn opleiding bij Janet Schmidt, heb ik inmiddels weer mooie nieuwe tools in handen om gezinnen optimaal te begeleiden. Ik weet precies wat je wel en niet kan doen, met altijd als uitgangspunt wat het beste voor de kinderen is. 


Hierdoor:

  • leert jouw kind vaardigheden op het gebied van zelfexpressie en probleemoplossing,
  • kan het emoties op een goede manier reguleren,
  • krijgt het meer inzicht in de realiteit van de echtscheidingssituatie,
  • leert de unieke en sterke kant van zichzelf kennen,
  • en zijn jullie als ouder(s) weer in staat het goede voorbeeld te geven en een veilig nest te bieden waar ze liefde en ondersteuning vinden.
  • ontstaat er weer verbinding.


Ouders helpen hun kinderen te helpen bij de echtscheiding


Wil jij eens je verhaal kwijt of feedback op hoe jullie het doen? Willen jullie geen getouwtrek om de kinderen en jullie kinderen zo goed als mogelijk helpen bij de echtscheiding? Bij mij ben je van harte welkom. Heb jij het gevoel dat jullie kind last heeft van jullie scheiding, laat je kind ander gedrag zien dan wat je gewend bent en maak je je zorgen? Of zijn jullie van plan om te scheiden en zoeken jullie daarin begeleiding, ook dan kijk ik graag eens met jullie mee. Dit doe ik met concreet materiaal, met jullie gezin systeem als basis en uitgangspunt. Dit kan confronterend zijn, maar komt altijd ten goede van jullie kind(eren).  
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram