Begeleiding/Coaching
Bij Angelique 
 

Ik ben en blijf ouder 

In "Ik ben en blijf ouder" neem ik jullie als ouders mee in de manier om "goed" te scheiden. Dat betekent voor mij, zo min mogelijk schade voor de kinderen. Het is preventief, want dat past bij mij.


Scenario 1:

Ken je die gezinnen waarbij de scheiding op een drama uitloopt. Ouders die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Hierdoor volledig blokkeren en niet meer in het belang van de kinderen kunnen denken, maar alleen nog vanuit het eigen belang. Niemand bedenkt dit van tevoren maar het gebeurt gewoon. Omdat je elkaar als partners eigenlijk niks meer gunt. Gewoon niet meer met elkaar praten lijkt een goede oplossing. De ander zwart maken ook.


Dit kan natuurlijk anders. 

Scenario 2:

Gelukkig zijn er ook veel gezinnen waarbij de scheiding anders verloopt. Grote issues worden besproken en kleine problemen worden opgelost. Er is altijd overleg over de kinderen wanneer dat nodig is. Ouders kunnen samen op een volwassen manier communiceren. De rollen zijn duidelijk. Het welbevinden van de kinderen is daarin leidend.


Ik denk dat ik wel mag zeggen dat niemand een scheiding op voorhand wil, dat is niet het plan als je samen kinderen wil, dat is voor altijd. Helaas is dit niet altijd haalbaar. Wat wel haalbaar is, is een scheiding volgens scenario 2. En daarbij kan ik jullie ondersteunen.


Waar bestaat "Ik ben en blijf ouder" uit?


We onderzoeken:

- de gezinsdynamiek en wat daarin nodig is door een systemische aanpak,

- de positie van elk gezinslid in deze dynamiek,

- de verschillen tussen jullie rol als ouder en als (ex)partner,

- wat jullie verder nodig hebben,

- wat de kinderen nodig hebben.


Na dit programma doorlopen te hebben merken jullie dat:

- de kinderen loyaal aan jullie beiden kunnen zijn,

- jullie een effectievere communicatie hebben over de kinderen,

- jullie de rol als ouder beter kunnen vervullen,

- de kinderen hier veel profijt van hebben,

- er daardoor minder tot geen conflicten zullen zijn.


De investering in Ik ben en blijf ouder, die je dus als ouders van jullie kind(eren) samen doorloopt, is eigenlijk onbetaalbaar, maar ik bied deze aan voor € 147,00. We komen 1 dagdeel (2,5 uur) bij elkaar, dan zullen er mooie inzichten ontstaan.


Voor wie is dit niet bedoeld:

- als je al in een vechtscheiding verwikkeld bent, of als je juridisch advies wil.


Ik werk in dit dagdeel preventief met jullie en is het meest effectief als jullie van plan zijn te gaan scheiden of dit net besloten hebben en jullie voornemens zijn dit zo goed als mogelijk voor de kinderen te regelen. Hiervoor zijn beide ouders nodig en eventueel ook de kinderen, afhankelijk van de leeftijd en hun wensen.

 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram